Hiekkapuhallus

Menetelmällä pitävä pohja kappaleen pintakäsittelyä varten

Foxjetin teollisuusmaalaamossa Mellilässä, Loimaan lähellä tien E 63 varrella, käytetään puhdistusmenetelmänä hiekkapuhallusta ennen metallikappaleiden maalausta. Hiekkapuhallamme niin lavat, rungot kuin teollisuusraudatkin, sekä isot että pienet kappaleet, omassa puhallushallissamme. 

Palvelemme kaikenlaisia ja kaiken kokoisia asiakkaita muun muassa konepajateollisuuden, kuljetusyrittäjien ja maataloustoimijoiden saralla. Lue ohesta lisää hiekkapuhalluksen hyödyistä ja kerro millaisille tuotteille pintakäsittelyä tarvitset!

Miksi hiekkapuhallus on tarpeen?

Hiekkapuhallus suoritetaan käsiteltävälle kappaleelle ennen maalausta, jotta pinnasta saadaan puhdas ja tasainen. Tapauksissa, joissa pintaa ei ole tarkoitus maalata, puhalluksella voidaan saavuttaa myös lopullinen pinta (tämä on kuitenkin todella harvinaista).

Puhtaan pinnan lisäksi puhallus tekee metallista hieman karhean, mikä auttaa maalia pysymään paremmin.

Myös uusi metallipinta tulee hiekkapuhaltaa ennen maalausta

Puhdistaminen on tarpeellista uudenkin raudan kohdalla, sillä raudassa saattaa olla ruostetta. Hiekkapuhallus lujittaa samalla metallin pintaa kylmämuovautumalla.

Näin puhallus tapahtuu

Käsiteltävä kappale sijoitetaan aluksi maalauskärryyn, jolla se kuljetetaan puhallushuoneeseen. Menetelmässä hiekka päästetään säiliöstä hiekkapuhalluskelloon, joka saa aikaan puhallukseen tarvittavan paineen. Tämän jälkeen kelloon päästetään ilmaa, minkä johdosta hiekka tulee kovalla paineella ulos suuttimesta.

Aina turvallisesti työskennellen

Hiekasta syntyy pölyä, joka on hengitettäessä vaarallista voiden aiheuttaa myös erilaisia sairauksia. Siksi hiekkapuhaltajamme käyttävätkin hiekkapuhalluskypärää, jossa hengitysilma suodattuu aktiivihiilisuodattimen läpi.

Pitkän linjan pintakäsittelyn ammattilainen palveluksessasi!

Teemme hiekkapuhallus- ja muut pintakäsittelyt yli 20 vuoden kokemuksella. Olemme erikoistuneet käsittelemään raskaan kuljetuskaluston sekä teollisuus- ja maatalouskoneiden osia ja komponentteja.

Asiakassuhteemme ovat pitkäikäisiä – toivotamme myös Sinut tervetulleeksi hyödyntään nopeaa ja laadukasta palveluamme! Pyydä tarjous tai kysy ensin lisätietoja. 

Ota yhteyttä »